Yemekhane Takip Sistemi

Genel Özellikler

  • Oracle®  – MS SQL Server® – Interbase® veritabanları ile uyum
  • Data erişimi ve Program kullanımı yetkilendirme
  • BARDES Access, Turnike, Yemekhane ve Ziyaretçi sistemleri ile entegrasyon
  • Kolay gruplanabilir rapor yapısı

Sistem Gereksinimleri

  • Kart okuyucu Terminal
  • Turnike
  • Proximity / Barkod / Manyetik Parmak İzi
  • Veri Tabanı
  • Haberleşme Yazılımı
  • Puantaj Değerlendirme Yazılımı

Uygulama;

  • Belirlenmiş olan yemek saatlerine personel yemek almadan önce turnikedeki mevcut kart basma ünitesinden kartını okutarak yetkisi dahilinde yemek alır.
  • Personel bazında her öğün için 1 ya da daha fazla yemek yeme hakkı tanımlanabilir.
  • Okutulmuş olan kart bilgileri gerek online gerekse offline olarak database’ e aktarılır.
  • Kullanıcı istediği bir zaman diliminde günlük, haftalık ya da aylık olarak kişi bazında, departman bazında, şirket bazında raporlamaları yapabilir.
  • Raporlamalarda belirtilen her seçenek detaylandırılabilir. (Sicil + Taih / Departman + Tarih Şirket + Tarih / Sicil + Saat vs.)
  • Kart basmadan kumanya şeklinde dağıtılan yemekler için de programdan kumanya girişi de yapılabilmektedir.

Yapısal Özellikler;

  • Genellikle “Yemekhane Takip Sistemi” firma dışından farklı bir taşeron firma tarafından yemeklerin hazırlanması ve dağıtılması durumunda maliyet hesaplamalarını çok daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır.
  • Sistemde tercihen turnikeli ya da turnikesiz olarak geçiş sağlanabilmektedir.
  • Turnikesiz geçişlerde herhangi bir lambanın yanması sağlanabilmektedir.
  • Haberleşme ON-Line ya da OFF-Line olarak yapılabilmektedir.
  • ON-Line haberleşmede eğer bağlantı kesilirse cihaz okutulan bilgileri hafızasında tutabilmektedir.
  • Yemekhane programı PDKS programı ile entegre çalışabilmektedir. Bu da personel bilgilerinin tek noktadan girilmesini sağlamaktadır.
  • Ayrıca Ramazan aylarındaki farklı yemek saatleri de paremetrik olarak tanımlanabilir.

Avantajlar;

  • Yemekhanede yenen yemek sayılarına çok kolay, hızlı ve sağlıklı olarak ulaşabilme imkanı
  • Yetkilendirme sayesinde yemek öğünlerinde yemek yemek hakkını belirleyebilme
  • Özellikle turnikeli geçişlerde yemekhaneye girişleri kontrol altına alabilme
  • Firma dışından gelen ziyaretçileri de ayrıca yetkilendirmek suretiyle yedikleri yemek sayılarına total olarak ulaşabilme
  • Aynı firma içerisindeki farklı firmalar bazında da raporlama yapabilme
  • Yenilen yemek sayılarını saatlik, günlük, haftalık ve aylık olarak raporlayabilme
  • Sicil, Departman, Özel Kod ve Şirket bazında takip yapabilme
  • Yemekhane programının PDKS sistemi ile entegrasyonu sayesinde günlük kazan mevcudu çıkarabilme